Këshilla/Blog

Ariel 19.04.2020

Pershendetje
Jam nje vazje 18 vjecare po ju shkruaj sepse jam shume e shqetesuar. Qekur ka filluar karantinimi me eshte mbushur pjesa e jashtme e vagines me myk te bardhe dhe me kan dale disa pucrra te vogla si me qelb. Nuk kam pasur mundesi te vizitohem per shkak te izolimit.
Ju lutem mund tme tregoni ndonje menyre si ta mbaj ne kontroll mykun ne kushte shtepie?
Ne pritje te pergjigjes suaj
Falenderime paraprake.

  1. Dr. Elinda Gjata thotë:

    Myku eshte nje nga infeksionet me te shpeshta vulvovaginale. Ai ushqehet nga sheqeri, keshtu qe kur e teprojme me te emblat, brumerat apo alkoolin, e favorizojme shfaqjen apo shtimin e mykut. Nga ana tjeter, mjekimet e ndryshme mund te ndikojne, renia e imunitetit etj. Duhet te mos i krijosh kushtet qe te shumohet. Nga ana tjeter, nese edhte kaq keq sa thua, ka nevoje per mjekim. Duke mos ditur as moshen, as historine tuaj, nuk mund te japim mjekim ketu. Ju rekomandoj te beni nje vizite te mjeku ne qytetin tuaj. Spitalet jane gjithmone hapur, edhe ne izolim. Gjithe te mirat.

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.