Këshilla/Blog

Ina 13.09.2020

Pershendetje dashta tju pys: tableta Antidepresive “Citoloprap dhe tableta Alprozolam a jan te njejta dmth akan te njejtin funksion flm shum

 1. Mirela Gokaj thotë:

  Pershendetje dhe faleminderit qe na keni shkruar.
  Terapia medikamentoze e ju keni marre synon lehtesimin e simptomave depressive dhe anksioze. Citaloprami eshte nje antidepresiv qe njiher si SSRI dhe alprazolami eshte nje Benzodiazepine. Keto dy medikamente kane mekanizem veprimi te ndryshem dhe kane efekte te ndryshme ne lidhje me simptomat e depresionit dhe ankthit. Alprazolami nuk rekomandohet per perdorim te zgjatur dhe shkakton vartesi ndersa citaloprami duhet perdorur per nje kohe te gjate dhe nuk krijon vartesi nderkohe qe edhe efektet e tij jane me te zgjatura ne kohe . kombinimi I te dyve per muajin e pare te terapise eshte nje skeme mjekimi qe ndihmon ne lehtesimin e shpejte te simptomave deri sa te filloj veprimi terapeutik I citalopramit qe normalisht eshte I dukshem ne javen e dyte te perdorimit te rregullt.

  Gjithe te mirat,
  Mirela

 2. Ina thotë:

  Shum faleminderit per pergjigjjen tuaj ju uroj gjith te mirat e pun te palodhshme .

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.