Këshilla/Blog

11.02.2016

Pse mendimet me cojn drejt vetvrasjes ?

 1. Elvis Popaj thotë:

  Pershendetje,
  Te falenderoj qe na ke shkruar!
  Nga pyetja qe na ke derguar, kuptoj qe ky moment duhet te jete shume i veshtire per ty dhe ndjenjat qe te shoqerojne ne kete periudhe mund te jene vertete te veshtira per t’u mbajtur. Te kuptoj dhe te besoj.

  Ne menyre qe se bashku te perpiqemi te gjejme nje zgjidhje per situaten do te ftoja te na shpjegoje me gjeresisht gjendjen tende. A mund te me pershkruash specifikisht ndonje moment te diteve te fundit kur ke pasur mendime te tilla (si filluan, cfare po mendoje gjate kesaj kohe dhe me cfare lidheshin mendimet per tu vetvrare, si po ndiheshe specifikisht ne ato momente)? Kur kane filluar dhe prej sa kohesh vazhdojne keto mendime? Pervec mendimeve qe lidhen me vetvrasjen, a ve re tek vetja ndonje ndryshim tjeter ne krahasim me me perpara (p.sh trishtim i vazhdueshem, mungese gjumi ose gjume me ore shume te zgjatura, humbje interesi per gjera qe me perpara perbenin interes per ty, lodhje etj)? A ka pasur ngjarje apo ndodhi specifike gjate kesaj periudhe qe mund te kane renduar situaten tende?

  Cilat jane disa nga gjerat qe te kane ndihmuar te perballosh keto situata, pavaresisht sesa te veshtira jane keto situata? Per shembull objektiva, deshira apo endrra qe ti ke ne lidhje me te ardhmen, njerez te caktuar me te cilet ti ke nje lidhje te forte apo cdo gje tjeter qe te ndihmon t’i perballosh keto momente te veshtira?

  Mendoj qe duke pasur nje informacion te tille me te detajuar, mund te te ndihmojme me mire.

  Te ftoj te na shkruash serish!

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.