Këshilla/Blog

Rezultatet 26.02.2024

Pershendetje doktorr ne pap test me ka dalur analiza:-Inflamacioni i shkallës së lartë mbi 50% (G3) (leukocite polimorfonukleare,
limfocite, histiocite), debrise granulare ne prapavijen qelizore,citolize, laktobacile,
kokobacile dhe kandide.
Rusmandimi: preferoet t traftoet infamacioni che te persertet pap testi pas 6
Ndersa ne strisho me doli keshtu:
3. Mycoplasma hominis / Mh-

Mikroorganizmi

Trichomonas vaginalis
Negative-)
Candida albicans
Pozitive(+)
Escherichia coli
Negative-)
Proteus
Negative-
Pseudomonas
Negative-)
Gardnerella
Pozitive+)
Staphylococcus aureus
Negative-
Neisseria gonorrhoae
Negative-
Streptococcus agalactiae
Negative-
Streptococcus faecalis
Negative-)
ANTIBIOGRAMI

Mikrooorganizmi

Mh+Uu /antibiotiket

Penicillin

Josamicin
S
Cefoxitine

Claritromicin

Vancomycin

Pefloxacin

Erythromycin

Doxycycline

Amoxicllav

Ofloxacin

Clindamycin

Minocylin

Gentamycin

Clindamycin

Bactrim

Tetracycline

Cephaclor

Erythromycin

Cephtriaxon

Ciprofloxacin

Tetracycline

Linezolid

POL

S – Senzitiv
I – intermediar
R – rezistent
Ferizaj 12.02.2024
Mikrobiologu
PDM: Qeliza epiteliale, leukocite PMN, koke dhe
bacile gram +, spore te Candida spp.
Qka do me thene ju lutem sepse akoma sikam derguar te gjinekologia ime

 1. Premtim Gojani says:

  Pershendetje e dashur,
  Ke infeksion e si pasoj edhe inflamacion. Duhet me marre terapin qe ta ordinon mjeku u juaj dhe perserit Pap testin pas 6 muajve.
  Gjithe te mirat,
  Dr Premtimi

 2. . says:

  Pershendetje ne pap test me ka dal:
  –-Inamacioni i shkallës së lartë deri 70% (G3) (leukocite polimorfonukleare, limfocite, histiocite), debrisë granularë në prapavijen qelizore, citolizë, laktobacile , kokobacile dhe ekstravazate eritrocitare.
  –Rekomandimi: preferohet të bëhet HPV TESTI, të trajtohet inamacioni dhe të përsëritet pap testi pas 6 muajsh
  A osht e sigurt qe jom me HPV?

Ju lutemi që komentet tuaja të jenë mbështetëse dhe jo gjykuese ndaj të tjerëve. Faqja administrohet, ndaj komentet postohen vetëm pas aprovimit nga administratori.